Так робила моя мама – лемкиня, так роблю і я

Витаме, цінувачы лемківского ідла!

Тыжден ся скінчат, кому ся глече, кому прелітат і кажда гарда ґаздиня плянує дакысу добрутку зварыти на вільни дни. Што лем в голову не прыходит : і французки, італіцки ідла. Но-ле не фафрайте і не фатиґуйте -глапте ся свого. Думам, же шытки домислили ся,же прышов час до чытаня заголовка «Так робила моя мама – Лемкыня – так роблю і я».
 Прото мишлю, же порядна Лемкыня ма зварыти штоси своє традицыйне лемківске.

Гнес даєме рецепку смачной і простой страви, котра ся називат – Фучкы.

Просиме перуново тото пысаня наше зберечы і до варіня!!!
 Позір, гарбатку пєме лем в часі чытаня!
 Ґаздыні, глапте ся роботы!
 
 Інгредієнти:

Борошно 250 г

Квашена капуста 250 г

Молоко 250 мл

Яйця 3 шт

Цибуля 1/2 шт

Сода на кінчику ножа

Кмин

Цукор 1/2 ч. л.

Сіль

Спосіб приготування:

1. В мисці змішуємо молоко, борошно (просіяне), яйця, соду, цукор, сіль і збиваємо все вінчиком до однорідності (тісто має вийти трохи густіше, як на

налисники);

2. Квашену капусту відтискаємо та дрібно нарізаємо;

3. Нарізаємо дрібно цибулю;

4. До тіста додаємо капусту, цибулю, кмин і добре вимішуємо до однорідності (тісто має бути як густа сметана), якщо потрібно – досолюємо;

5. Розігріваємо пательню з олією і смажимо фучки з обох сторін до румʼяності;

6. Смакуємо цю лемківську страву зі сметаною, грибною підливою або кисляком.

Це дуже смачно, обов’язково спробуйте
 
 Чытачы нашы дороги, спрібуйте зварыти тото смачне ідло по-лемківкы ….. Ммммм.

Але пахняч!!!Не забудте оповісти своім дітьом, же колиси варила їх пра-пра-бабця- Лемкыня.Знала би она, же рихтує ідло, котре наша теперішня ґастрономія односит до ПХ (правильне харчування).Мате іщи єдну можнист до гордости за лемківскі корені.
 Оставайте жыви і здорови!
 Трымайме ся купы!
 Ваш музей.

P.S. на теренах тернету нашли зме видиво о рыхтуваню фучок (варит Мирослава Пекарюк).