Витаме, цінувачы лемківского ідла!
Тыжден ся скінчат, кому ся глече, кому прелітат і кажда гарда ґаздиня плянує дакысу добрутку зварыти на вільни дни. Што лем в голову не прыходит : і французки, італіцки ідла. Но-ле не фафрайте і не фатиґуйте -глапте ся свого. Думам, же шытки домислили ся,же прышов час до чытаня заголовка «Так робила моя мама – Лемкыня – так роблю і я».
Прото мишлю, же порядна Лемкыня ма зварыти штоси своє традицыйне лемківске.
Гнес даєме рецепку смачной і простой страви, котра ся називат – Фучкы.
Просиме перуново тото пысаня наше зберечы і до варіня!!!
Позір, гарбатку пєме лем в часі чытаня!
Ґаздыні, глапте ся роботы!
Інгредієнти:
Борошно 250 г
Квашена капуста 250 г
Молоко 250 мл
Яйця 3 шт
Цибуля 1/2 шт
Сода на кінчику ножа
Кмин
Цукор 1/2 ч. л.
Сіль
Спосіб приготування:
1. В мисці змішуємо молоко, борошно (просіяне), яйця, соду, цукор, сіль і збиваємо все вінчиком до однорідності (тісто має вийти трохи густіше, як на
налисники);
2. Квашену капусту відтискаємо та дрібно нарізаємо;
3. Нарізаємо дрібно цибулю;
4. До тіста додаємо капусту, цибулю, кмин і добре вимішуємо до однорідності (тісто має бути як густа сметана), якщо потрібно – досолюємо;
5. Розігріваємо пательню з олією і смажимо фучки з обох сторін до румʼяності;
6. Смакуємо цю лемківську страву зі сметаною, грибною підливою або кисляком.
Це дуже смачно, обов’язково спробуйте
Чытачы нашы дороги, спрібуйте зварыти тото смачне ідло по-лемківкы ….. Ммммм.
Але пахняч!!!Не забудте оповісти своім дітьом, же колиси варила їх пра-пра-бабця- Лемкыня.Знала би она, же рихтує ідло, котре наша теперішня ґастрономія односит до ПХ (правильне харчування).Мате іщи єдну можнист до гордости за лемківскі корені.
Оставайте жыви і здорови!
Трымайме ся купы!
Ваш музей.
P.S. на теренах тернету нашли зме видиво о рыхтуваню фучок (варит Мирослава Пекарюк).