Слава Ісусу Хрысту! Витаме, дороги товарышы! Побесідуєме?Прышло мі на мисль, як то шытко ся зґевердало в нашым жытю: Божа красота і война, пахнячы дерева доокола і смрид опаленой земли, сміх і слезы…А весна іде. Іде гальопово: од зимноты до духоты півкрочка,так як бы понагляла ся тота пишна парадниця вказати нам свою красоту .І нич єй не прешкаджат. І деревця нараз шыткы захтіли зацвисти безчасу алярмово.Крас…Кєбы не война…
.Хцеме вас кус одглекти од той невиразноости жытя і нагадати вам, же скоро Велиґден. Же пребиваме в часі посту, же мусиме посилено молити ся, жертвувати свій піст за нашых вояків,за нашу найшкоршу Звитягу, же мусиме провадити жытя тихше, а їдло ма быти скромніше.
Отак покус, плинно дышли зме до нашого заголовка “Так робила моя мама -Лемкыня, так роблю і я!
Гнес оповіме о рідкій капусті.
РІДКА КАПУСТА
0.5 кг. капусти
1 – 1.5 л. води
3- 4 л. муки
1 цибулина
олія або 100 гр. сала
спеції (сіль, перець)
Квашену капусту віджати від вару, промити (якщо дуже кисла), залити водою і варити до готовності. Потім заправити олією або підсмаженим салом( якщо не постимо) з цибулею і борошном.
Наприкінці додати лавровий лист, сіль, перець.
Їдять з вареною картоплею, пом’ятою або відвареною в лушпинах.
Мож істи тото ідло як на піст, так і з кучварками.Зрыхтуйте си тоту добру страву, прыпомнийте як на цілу хыжу пахло вареном квасном капустом. А подле пеце звивала ся мама ци бабця. І най тот теплий спомин кус осолодит стрывожену душу!
Трымайме ся купы!
Оставайте жыви і здорови!
Ваш музей.